Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Acupunctura

Acupunctura este un tratament ce consta in inteparea anumitor puncte situate la nivelul pielii, puncte ce se afla de-a lungul unor meridiane energetice care formeaza o retea complexa. Scopul tratamentului prin acupunctura este echilibrarea functionarii organismului. Se urmareste eliminarea urmarilor factorilor ce produc boala, cresterea rezistentei proprii a organismului la imbolnavire, refacerea energiei afectate a diferitelor organe. Ramura a medicinei traditionale chinezesti constand in practicarea de intepaturi cu ace in puncte precise ale suprafetei corpului unui pacient, cu scopul de a vindeca anumite boli sau de a provoca un efect analgezic.

Istoric – Chinezii sunt cei care au descoperit acupunctura intre anii 4000 si 3000 I.Hr., elaborand aceasta tehnica poate plecand de la observarea remisiunilor inexplicabile la cei raniti de sageti sau ale celor torturati cu ace ascutite. Practicarea sa s-a raspandit in Franta incepand cu deceniul al patrulea.

Indicatii – Asa cum in China, in prezent, medicina occidentala este mult practicata, acupunctura s-a dezvoltat si ea foarte bine in tarile occidentale, cel mai adesea in completarea altor tratamente indicatiile ei tin de aceleasi specialitati ca cele ale medicinei generale: de la reumatologie la pneumologie, trecand prin ginecologie (vomele din timpul sarcinii, dismenoreele), gastroenterologie, otorinolaringologie (sinuzite, rinolaringite, traheite cronice) sau unele tulburari de comportament (nervozitate, trac, angoase, enurezis, afectiuni consecutive stresului). Ea este indicata in mod particular in caz de inflamatie, de spasme si de dureri (nevralgii, migrene, dureri-fantoma ale amputatilor, mialgii, contractura), in afara cazului unei leziuni organice importante. Manifestarile alergice (astm, febra fanului) constituie, de asemenea, unul dintre domeniile de predilectie ale acupuncturii. In fine, in caz de entorsa sau de accident muscular banal (intindere), acupunctura permite o usurare a durerilor pacientului. Utilizata pe scara larga in China, analgezia acupuncturala, eronat denumita anestezie prin acupunctura, nu este utilizata in Occident decat in obstetrica (nasterea fara dureri) si in stomatologie (ingrijiri dentare), incercarile de inlocuire a anesteziei prin acupunctura, in cursul unor adevarate interventii chirurgicale, nu dau rezultate suficiente, dupa criteriile occidentale.

Principiul – S-a demonstrat ca acupunctura elibereaza in sistemul nervos central endorfine (hormoni cu efect analgezic). Mai mult, introducerea de ace, stimuland nervii periferici, ar distrage atentia de la durerea de baza. Dupa medicina traditionala chineza, ki, influxul vital, circula in corp in lungul a 24 meridiane sau linii de inaintare, in legatura unele cu altele. Pe lungimea fiecarui meridian se gasesc punctele-cheie. Ele se impart in 5 categorii:
– punctele de tonificare, al caror rol este de a stimula o functie organica deficitara;
– punctele de dispersie, al caror rol este de a calma o functie organica ce sufera prin exces (hiperfunctie, hipersecretie etc.);
– punctele surse care regleaza;
– punctele de alarma sau punctele Herault, dureroase spontan atunci cand meridianul pe care se gasesc este perturbat;
– punctele de trecere, prin care se scurge energia vitala atunci cand ea se afla in exces intr-un organ.
Acupunctura trateaza pacientul prin inserarea acelor in aceste puncte precise (787 in total). In functie de boala, se stabilesc temperatura acului, unghiul de introducere, miscarea de basculare sau de vibratie a acului in momentul intoducerii lui, rapiditatea introducerii sau retragerii acului, precum si durata de mentinere in aceasta asezare. Unii specialisti in acupunctura chiar recurg la trecerea unui curent electric pentru a stimula deblocarea meridianului.

Apifitoterapie

Plantele şi produsele apicole pot, ele singure, să trateze foarte multe afecţiuni, atât acute (inclusiv infecţii), cât mai ales cronice. Cu ajutorul lor putem rămâne tineri şi sănătoşi până la vârste foarte înaintate, dacă ne obişnuim să le utilizăm cât mai perseverent şi cu dorinţa ca ele să ne transforme profund şi să ne aducă vindecarea definitivă şi înţelegerea plină de înţelepciune a încercării pe care ne-a adus-o boala. Stilul de viaţă, regimul alimentar, gândurile şi emoţiile noastre sunt primele care ne influenţează starea de sănătate, iar aici Natura ne poate oferi ajutorul său nepreţuit, prin intermediul unei alimentaţii pure, a plantelor medicinale alese adecvat şi a celorlalte tipuri de terapii blânde ce folosesc mijloace naturale. Cunoscând şi aplicând toate aceste lucruri, ne vom putea păstra starea de sănătate fizică, dar şi sufletească. Să nu uităm că medicul îngrijeşte, dar Natura este aceea care vindecă!

Biorezonanta

Organismul este o sursa de de oscilatii electromagnetice de slaba intensitate. Aceste oscilatii sunt numite fiziologice sau armonice, fiind caracteristice organismului sanatos.Daca o persoana se imbolnaveste sau unul din organele sale ajunge sa functioneze disproportionat, atunci apar surse de oscilatii noi, patologice, care duc la ruperea echilibrului fiziologic (homeostazic) al organismului.

Daca organismul prin propriile sale forte, nu poate stabili un echilbru intre oscilatiile fiziologice si cele patologice, reducand la minimum influentele patologice, atunci boala are toate conditiile sa se manifeste si sa progreseze. Fluctuatiile electromagnetice sunt culese cu ajutoul unui electrod si conduse prin cablul electric la dispozitivul de analiza unde sunt selectate reformatate si divizate in oscilatii fiziologice si patologice. Compnente ale acestor oscilatii sunt transmise inapoi la sursa constituind astfel un mecanism feedback.

Terapia prin biorezonanta elibereaza organismul de blocajele energetice produse de factorii patogeni. Lipsa efectelor secundare si raspunsul prompt al organismului permite reducerea sau inlaturarea completa a tratamentelor medicamentoase, actioneaza ca si terapie alternativa atunci cand este imposibil sa se obtina efecte de durata numai cu terapia conventionala sau este folosita complementar impreuna cu alte terapii alopate in sensul dirijarii restaurarii si normalizarii proceslor biologice, fnctionale la nivelul structurilor celulare.Biorezonanta este pefect compatibila cu orice alta terapie conventionala sau traditionala.

Homeopatie

Homeopatia este o metoda naturala de tratament, netoxica, care se adreseaza intergului organism. Si aceasta pentru ca o boala nu este o afectiune a unui singur organ ci este in realitate o afectiune a organismului in intregime, care functioneaza ca o singura entitate.

Exista multi detractori ai homeopatiei. Exista inca si mai multi ignoranti ai acestui domeniu terapeutic ; chiar si printre medici, pentru ca in facultatile de medicina nu se vorbeste aproape nimic despre bazele teoretice si practice ale acestei discipline. Se stie, in mare, ca homeopatia este „…aia care trateaza bolile cu niste bobite albe”, cu niste substante diluate atat de mult ca nu mai ramane nimic din ele, deci se trateaza, spun ignorantii (cu diploma!), cu „nimic”, iar efectele posibile sau reale sunt puse pe seama autosugestiei pacientilor sau a psihoterapiei.

  Programeaza consultatia


Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •